Bijna alle gesloten-vragen-examens van SVMNIVO worden afgenomen als zogenaamde 'flextoets'. Kort gezegd is een flextoets een toets waarvan de afname flexibel is in tijdstip en locatie.

 

Een Flextoets heeft vele voordelen voor u. U bent voor het afleggen van een examen niet meer afhankelijk van de datum, tijd en plaats die SVMNIVO vaststelt. U kunt namelijk elke werkdag een Flextoets afleggen (zolang er een toetsplek beschikbaar is). U kunt dus zelf uw studiesnelheid bepalen. Zodra u denkt klaar te zijn voor een examen, kunt u (zolang er een toetsplek beschikbaar is) de volgende dag al terecht op één van de tientallen COEL toetslocaties. In bijna iedere provincie is minimaal één locatie. Er is dus altijd een locatie in de buurt.

 

U ontvangt na afloop van het examen direct de uitslag. Dit is natuurlijk erg prettig. U hoeft niet meer enkele weken te wachten op de uitslag, zoals dat met schriftelijke toetsen gebruikelijk is.

 

Het Flextoetssysteem is bijzonder eenvoudig van opzet. U beantwoordt de toetsvragen achter een computerscherm. Computerkennis van de kandidaat wordt nauwelijks verwacht. Uiteraard wordt wel verondersteld dat men met de muis en toetsenbord overweg kan.