Handelingsdeel 5
Bij Handelingsdeel 5 dient u drie klantendossiers in te voegen van drie verschillende kerntaken. U heeft hierin zelf de keus welke drie kerntaken u precies uitvoert en van welke kerntaak u geen dossier inlevert.
Indien u meerdere kerntaken niet op uw eigen kantoor uitvoert, dan heeft u de mogelijkheid om de opdracht via een ander kantoor uit te voeren of via uw opleider. Het aanleveren van bijvoorbeeld een fictief dossier is bij dit handelingsdeel niet toegestaan.

Handelingsdeel 11
Kandidaat dient voor dit handelingsdeel 3 verkoopdossiers aan te leveren, 1 aankoopdossier en 1 (ver)huurdossier. Hierin kan niets worden gewijzigd.
Indien het opstellen van één of meerdere dossiers niet mogelijk is, heeft de kandidaat de mogelijkheid om deze via een ander kantoor uit te voeren of via uw opleider.
Alleen indien de kandidaat praktijkervaring opdoet/werkt bij een makelaarskantoor dat zich niet bezighoudt met de huur en/of verhuur, dan heeft de kandidaat daarnaast ook nog de optie om een fictief (ver)huurdossier op te stellen met een woning uit zijn eigen portefeuille en met zichzelf als huurder.